Asam Pedas Johor atau Asam Pedas Melaka.. Kedua dua menjadi pilihan pelanggan kami, Asam Pedas Melaka boleh di hirup terus dari pinggan, dicampurkan sedikit lada hitam.... emmm
Dengan menggunakan Moghul Basmathi. Beras tersebut di rebus sebelum di satukan bersama lauk bariani untuk memastikan ke aslian masakan daripada Johor ini. Disertakan juga lauk bariani daging atau kambing, ayam masak merah, acar timun atau acar rampai, dalca tetel dan sayur sayuran segar serta papedum. Haruman dari rempah bariani yang di ambil dari Johor akan membuatkan anda tergoda...
Nasi Impit yang dimakan bersam serundig kelapa, sambal goreng (jawa style), rendang daging dan tidak lupa kuah kacang atau sambal tumis. Ini antara salah satu makanan yang unik. Kebiasaannya dimakan ketika waktu pagi.
Dengan menggunakan Moghul Basmathi. Beras tersebut di rebus sebelum di satukan bersama lauk bariani untuk memastikan ke aslian masakan daripada Johor ini. Disertakan juga lauk bariani daging atau kambing, ayam masak merah, acar timun atau acar rampai, dalca tetel dan sayur sayuran segar serta papedum. Haruman dari rempah bariani yang di ambil dari Johor akan membuatkan anda tergoda...
Nasi Impit yang dimakan bersam serundig kelapa, sambal goreng (jawa style), rendang daging dan tidak lupa kuah kacang atau sambal tumis. Ini antara salah satu makanan yang unik. Kebiasaannya dimakan ketika waktu pagi.


